Hemsida  Att ta sig dit  Boende  Aktiviteter  Mer information  E-post till oss Solförmörkelse

Om du verkligen vill komma bort från civilisationen, kom till

 Mangaia

 långt nere in Söderhavet för ditt livs semester.

Denna högst märkliga ö, som tros vara Söderhavets äldsta, är den sydligaste av Cooköarna med Antarktis som närmaste granne i söder. Det märkliga med denna ö är att den delvis består av ett gammalt korallrev, som kallas Makatea, och som har stigit 60m över havet och bildat en ring runt ön.

Makatean innehåller massor av kalkstensgrottor, en del av dem är kilometerlånga. Alla har stalaktiter och stalagmiter. En del har stora salar men glittrande kristaller medan andra innehåller gamla skelett från den tid då grottorna användes som begravningsplatser. Det finns ett antal guidade turer man kan ta genom detta geologiska underland.

Besök Polynesien där folk fortfarande lever av vad marken producerar och där man kan vara ganska ensam om att vara besökare. Kulturen i form av sång och dans är fortfarande vid liv under avsaknad av kommersialism.

Mangaias kvinnor gör färgglada hattar, halsband och andra dekorativa föremål av skalen till mycket små sniglar som kommer upp ur marken efter regn. Ceremoniella yxor från Mangaia finns på museer runt om i världen.

För mer detaljerad information om ön klicka på Mer Information

Kontakta oss via holiday@aramoana.com
Sänd e-post till webmaster@aramoana.com  med frågor eller kommentarer till denna sida.
Senaste uppdatering: 27/05/2012

L10 Web Stats Reporter 3.15 LevelTen Hit Counter - Free PHP Web Analytics Script
LevelTen Dallas Drupal Web 2.0 development company - website design + online marketing