Hemsida  Att ta sig dit  Boende  Aktiviteter  Mer information  E-post till oss Solförmörkelse

Vad man kan göra på MANGAIA

 Grotteturer
Det märkligaste på Mangaia är dess Makatea d.v.s. resta korall. Den guidade turen MAKATEA NATURE WALK AND CAVE TOUR som varar 3 till 4 timmar, ger en god introduktion till öns geologi, historia, flora och fauna. Turen tar en genom ett unikt landskap med märkliga och vackra klippformationer. Det ingår 4 historiska grottor och en fantastisk utsikt över en av öns inre dalgångar. Guiden berättar hårresande historier om kannibalism i gamla tider.
Kostnad: NZ$40.00 per person (SEK200.00)
 

Sightseeing Turer
Guidade sightseeing turer på motorcykel eller i bil (på 4 eller 2 timmar) anordnas också av Ara Moana Bungalows. Turerna  går över större delen av ön. Man får se öns alla 4 geografiska  regioner inklusive revet, vägar genom smala sprickdalar in Makatean, utsikter över det inre låglandet samt det skogbevuxna höglandet.
Den längre turen kostar: NZ$50.00 per person (SEK250.00).

Man kan också hyra en motorcykel och åka på egen hand.

Vandring
Det bästa sättet att få en närmare blick över det unika och skiftande landskapet är att ta gå en eller flera av de många vandringslederna som finns. För a blygsam avgift kan man köras till de leder som börjar på andra sidan ön. Med en karta och detaljerad beskrivning över hur leden går får man sedan själv hitta hem till hotellet.

Fiske
Den som gillar att fiska kan gå med någon från lokalbefolkningen som visar hur man fiskar med metspö på revet vid lågvatten. För den som föredrar lite mer äventyr går det också att arrangera djuphavsfiske, förutsatt att vädret tillåter. Har man tur kan man fånga en stor tonfisk (yellow-fin tuna, se bilden) och sedan äta den samma kväll.
Djuphavsfiske: NZ$50 per person (SEK250)

Ta det lugnt och titta ut över havet
 I närheten finns en strand som man har stor chans att få ha för sig själv. Vattnet är grunt men det går alltid att ta ett dopp. Från sena juni till tidiga oktober kan man se valar under sina årliga förflyttningar simma alldeles utanför revet.


Gå till kyrkan på Söndag
Detta är inte obligatoriskt. Men även om man inte är religiös, kan man nog uppskatta den flerstämmiga harmoniska sången i kyrkan. Det ger en också tillfälle att träffa lokalbefolkningen.

Kontakta oss via holiday@aramoana.com
Sänd e-post till webmaster@aramoana.com  med frågor eller kommentarer till denna sida.
Senaste uppdatering: 09/12/2009